Waarom wordt Vitamine D de wintervitamine genoemd?

Vitamine informatie

Vitamine D wordt vaak in één adem genoemd met het aanvullen van vitaminen in de winter. Maar waarom is vitamine D juist zo´n goede aanvulling in de winterperiode? Of is het ook een goede aanvulling in de rest van het jaar? 

Vitamine D en de zon

Zonlicht is de belangrijkste bron van vitamine D. Ons lichaam kan het zelf aanmaken onder invloed van de ultraviolette B-stralen uit het zonlicht. Om vitamine D in je huid te kunnen aanmaken moet de zonkracht echter wel een bepaalde sterkte hebben. In de wintermaanden is dit meestal niet het geval. Vandaar dat vitamine D in de vorm van een supplement vaak wordt aangeraden als aanvulling in de wintermaanden. 

Vitamine D in de zomer

Vitamine D is dus een goede aanvulling in de wintermaanden. Maar dat betekent niet dat vitamine D geen invloed heeft op de rest van het jaar. Vitamine D verhoogt namelijk de opname van calcium in de botten en het zorgt mede voor behoud van sterke botten en tanden. Daarnaast ondersteunt vitamine D het immuunsysteem, draagt het bij aan de weerstand en speelt het een rol bij het behoud van sterke spieren. Daarnaast beveelt de Nederlandse Gezondheidsraad senioren en mensen met een donkere huidskleur aan extra Vitamine D te slikken. 

De juiste vorm vitamine D

Maar welke moet je dan kiezen? Vitamine D bestaat namelijk uit meerdere vormen. Vitamine D2 en Vitamine D3 zijn twee vormen die gebruikt kunnen worden in een supplement. Maar de één is de ander niet. Het verschil is namelijk dat vitamine D3 beter door het menselijk lichaam wordt opgenomen dan D2. Daarom wordt er vaak aangeraden om te kiezen voor vitamine D3. 

Heb je extra vitamine D3 nodig? Kijk dan naar onze Vitamine D3 Tabletten en probeer het uit. Wij horen graag de ervaringen. Heb je extra vragen twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. 

Niet goed geld terug
Veilig betalen
Klantenservice van 10 tot 10
You have successfully subscribed!