Wat is Vitamine B-complex?

Vitamine informatie

Wat is vitamine B-complex? En wat doet vitamine B-complex? Dit zijn vragen die wij vaak krijgen. De algemene term ´vitamine B´ is een verzamelnaam voor acht verschillende wateroplosbare vitamines. Vroeger dacht men dat er maar één vitamine B was, maar na meerdere onderzoeken kwam men erachter dat de B vitamine uit meerdere vormen bestaat. Er zijn namelijk 8 soorten vitamine B: Thiamine (B1), Riboflavine (B2), Niacine (B3), Pantotheenzuur (B5), B6, Biotine (B8), Foliumzuur (B11) en B12. Wanneer al deze acht vitamines in een goede dosering in één tablet zitten, wordt dit tablet Vitamine B-Complex genoemd. Kort gezegd is Vitamine B-Complex dus een verzamelnaam voor alle B-Vitamines in één tablet. 

Waar is Vitamine B-complex dan goed voor?

Het innemen van alle 8 B-vitamines in één tablet kan helpen bij het verbeteren van het algehele energieniveau. De B-vitamines staan er namelijk om bekend dat ze kunnen zorgen voor extra energie. Daarnaast zijn verschillende B-vitamines nodig om het bloed in het lichaam te vervoeren. De B-vitaminen zijn belangrijke vitaminen voor het menselijk lichaam en eigenlijk onmisbaar. B-vitamines zitten vooral in vlees en zuivelproducten. Daarnaast kunnen er B-vitamines zitten in volkoren producten zoals brood, (groene-) groenten, aardappelen en peulvruchten. Niet alle B-vitamines kunnen hier in grote hoeveelheden opgenomen worden. Vandaar het supplement B-complex. Het B-complex is een uitgebalanceerd supplement dat alle B-vitamines aanvult en zorgt voor extra energie, het verbeteren van het vervoeren van bloed en verbetering van het immuunsysteem. Kortom, B-vitamines zijn onmisbaar voor het lichaam en kunnen baat hebben bij verschillende klachten of wensen. 

De B-Complex van Vitafill bevat alle B-vitamines in natuurlijke vormen met minimaal 200% RI in één klein tablet. Heb je vragen? Twijfel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice. We helpen je graag verder!

Niet goed geld terug
Veilig betalen
Klantenservice van 10 tot 10
You have successfully subscribed!