Moeite met pillen tabletten doorslikken

 

Pillen of tabletten makkelijk doorslikken kan soms een best lastige opgave zijn. De één slikt zonder moeite meerdere pillen weg, de ander heeft er zo’n moeite mee dat hij bijna stikt in de pil of tablet. Blijft je pil of tablet vaak hangen en krijg je deze niet makkelijk doorgeslikt? Hieronder daarom 5 bruikbare tips zodat jij jouw pillen voortaan zonder moeite weg kan slikken.

1. Buig je hoofd voorover tijdens slikken

De eerste tip om pillen of tabletten makkelijker door te slikken is het voorover buigen van je hoofd tijdens het slikken. Een klein stukje is al voldoende. Als je je hoofd naar voren buigt slik je geen lucht in. Uw tablet of pil blijft daardoor minder snel hangen in uw keelgat waardoor het slikken een stuk aangenamer wordt. Gebruik tijdens het slikken twee of drie grote slokken water.

2. Gebruik vla, yoghurt, melk of jam

Een andere manier die veel mensen helpt met pillen of tabletten doorslikken is het gebruiken van producten die beter glijden. Denk hierbij aan vla, yoghurt, melk, jam of speciale slikgel. Pak een grote lepel, schep één van voorgenoemde op de lepel en slik je pil of tablet samen met het smeermiddel. Veel mensen hebben hier baat bij en krijgen hun pillen sneller naar binnen.

3. Breek de tabletten in meedere stukken

De vitamine en mineralen tabletten van Vitafill bevatten vaak breekstrepen. Hierdoor is het makkelijk je tablet te breken en deze in delen door te slikken. Heeft jouw tablet geen breekstreep? Snij het dan voorzichtig in 2 of 3 stukken met een mes en slik ze één voor één door om het vastzitten van te grote tabletten te voorkomen.

4. Laat de tablet of pil een tijdje weken

Misschien niet de meest lekkere manier, maar het laten weken van je tablet of pil in een lepel water kan de tablet verzachten en gladder maken. Hierdoor kun je deze samen met het water op de lepel en een paar slokken water makkelijker slikken.

5. Leg de pil zo ver mogelijk achter op de tong

De laatste tip is om je tablet of pil zo ver mogelijk achter op je tong te leggen, vervolgens een grote slok te nemen en met één grote slokbeweging de pil of tablet door te slikken. Hierdoor verklein je de kans dat het ergens onderweg in je mond blijft hangen en zal je keel minder snel dichtslaan.

Probeer bovenstaande tips om pillen en tabletten makkelijker door te slikken. Probeer ze uit of combineer bovenstaande tips om inname soepeler te laten verlopen. 

Werken bovenstaande tips ook niet? Probeer het dan op een andere manier in te nemen in plaats van een pil of tablet. 

Heb je zelf nog andere tips om doorslikken aangenamer en makkelijker te maken? Laat het ons weten.

Niet goed geld terug
Veilig betalen
Klantenservice van 10 tot 10
You have successfully subscribed!