Wat is de beste vitamine D en waar kan je die kopen? Zijn er nog verschillen in de werking tussen al deze verschillende producten en merken op de markt of niet? En als ik de beste vitamine D wil kiezen, waar moet ik dan op letten?.. Veel vragen rondom de meest bekende vitaminesupplement. Toch is het belangrijk te weten welk supplement je inneemt en hoe je voor jezelf de beste keuze kunt maken.

Vitamine D2 versus Vitamine D3

Vitamine D is in de markt in verschillende variaties en van verschillende merken verkrijgbaar. Denk maar aan de gigantische keuze die je hebt in een drogist. De meeste mensen zien door de bomen het bos niet meer. De eerste keuze waar je voor kan komen te staan is vitamine D2 (ergocalciferol) of vitamine D3 (cholecalciferol). Vitamine D2 wordt voornamelijk gewonnen uit plantaardige stoffen en vitamine D3 uit dierlijke stoffen. Beide dus verkrijgbaar in de natuurlijke vorm. Het grote verschil is dat vitamine D3 de vorm is die het lichaam ook zelf aanmaakt. Naast dat vitamine D3 in de huid (na blootstelling aan de zon) wordt aangemaakt kan vitamine D3 ook voorkomen in verschillende voedingsmiddelen. Hierbij valt te denken aan vis en eieren. Daarnaast heeft vitamine D3 een veel sterkere werking dan vitamine D2. Dit is de reden dat de meeste supplementen bestaan uit vitamine D3. 

Waar moet ik nog meer op letten?

Een veel voorkomende en goed opneembare vorm is dus vitamine D3 als Cholecalciferol. Daarnaast is de hoeveelheid vitamine D in een tablet ook een erg belangrijke factor. Wie vitamine D wilt aanvullen wordt vaak aangeraden een hoge dosering te nemen. Eén tablet per dag volstaat dan vaak als voldoende aanvulling. De Nederlandse Gezondheidsraad raadt verschillende doelgroepen een dagelijkse aanvulling te hanteren van gemiddeld 25mcg Vitamine D per dag. 

Vitamine D tekort

Vitamine D tekort komt vaak voor, is ongezond en is lastig op te lossen met alleen het aanpassen van het eetpatroon omdat het lastig is constant genoeg vitamine D uit de voeding te halen. Daarnaast is vitamine D3 uit de zon halen ook niet altijd een goede oplossing in een bewolkt land als Nederland. Een supplement kan hierbij zeer raadzaam zijn en een goede oplossing bieden. Zoals hierboven te lezen raden wij aan Vitamine D3 te slikken in Cholecalciferol vorm met een hoeveelheid van 25mcg. Eén tablet per dag tijdens de maaltijd is dan voldoende. Vitamine D3 (Cholecalciferol) 25mcg is verkrijgbaar in onze webshop en wordt gratis bezorgd door de brievenbus. Vitamine D3 is verkrijgbaar via deze link of via de navigatie in het assortiment bovenin. Deze producten zijn samengesteld in meest gunstige en verantwoorde vorm mogelijk. Dit resulteert in een goed en gezond assortiment dat de keuze makkelijker en vanzelfsprekender maakt.

Heb je na dit artikel nog vragen over Vitamine D of heb je hulp nodig bij je keuze? Twijfel dan niet om contact op de nemen met onze klantenservice via de chatmodus rechtsonder. We helpen je graag verder. 

Niet goed geld terug
Veilig betalen
Klantenservice van 10 tot 10
You have successfully subscribed!