Juiste dosering vitamines

Zoals je misschien al hebt gemerkt is de keuze tussen vitamines zowel online als in de winkel erg groot. Meerdere merken, vormen en hoeveelheden. Wij krijgen vaak de vraag welke dosering vitamines goed zijn en welke niet, of een te hoge dosering vitamines schadelijk kan zijn en welke dosering bij hun past. In dit artikel zullen wij je uitleggen waar je op moet letten als je vitamines gaat kopen.

Te hoge dosering vitamines

Vaak worden vitaminesupplementen bijgenomen om verschillende vitamine tekorten aan te vullen. Hierbij is het belangrijk om te kiezen voor een vitaminesupplement dat op zijn minst voldoet aan de richtlijnen van de Nederlandse Gezondheidsraad. Het innemen van tabletten met een veel te hoge dosering kan namelijk schadegevolgen hebben bij het lang innemen hiervan. De Nederlandse Gezondheidsraad heeft daarom na onderzoek verschillende richtlijnen aangegeven en een maximum hoeveelheid van elke vitamine vastgesteld. Dit verschilt per vitamine omdat sommige vitamines niet schadelijk zijn bij te veel inname en sommige (vet-oplosbare vitamines) wel. Daarnaast heb je van sommige vitamines meer nodig om aan te vullen dan anderen.

Juiste dosering vitamines

Waar moet ik op letten?

Het is verstandig om per vitamine op te zoeken wat de vastgestelde maximum is en de ADH (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) volgens de Nederlandse Gezondheidsraad. Daarnaast is het bij vetoplosbare vitamines (Vitamine D, E, A en K) verstandig te hoge doseringen (bijvoorbeeld 10x de ADH) te laten liggen. Dit kan op langere termijn sneller klachten opleveren. Mocht je er zelf niet uitkomen, vraag dan naar een veilige dosering of vraag desnoods aan je dokter welke dosering je het beste kan innemen.

Bij Vitafill leveren we uitsluitend geteste vitamines met goedgekeurde en veilige doseringen. Daarnaast bestaan de vitamines van Vitafill zoveel mogelijk uit natuurlijke vormen. Benieuwd naar welke dosering vitamines je het beste kan nemen? Twijfel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice. We helpen je graag verder om je te helpen bij je keuze.

Niet goed geld terug
Veilig betalen
Klantenservice van 10 tot 10
You have successfully subscribed!