Er zijn veel verschillende vitamines. Binnen al deze vitamines zijn er ook nog verschillende vormen... Inderdaad, hoe lastig kunnen ze het maken? Zoals je misschien eerder hebt gehoord zijn er de welbekende ´natuurlijke vitamines´ en de wat minder uitgesproken ´synthetische vitamines´. Maar wat zijn natuurlijke vitamines? En wat zijn synthetische vitamines? In dit artikel gaan wij je uitleggen wat natuurlijke vitamines zijn, wat synthetische vitamines zijn en wat het verschil is tussen deze twee gangbare vormen. Welke zijn beter en waar kun je je vitamines het beste kopen?

Natuurlijk- versus synthetische vitamines

Zoals je misschien al hebt gezien zijn er binnen de verschillende vitamines veel verschillende vormen. Veel hiervan zijn natuurlijke vormen en veel hiervan zijn synthetische vormen. Het grootste verschil tussen deze twee vormen is dat de natuurlijke vitamines uit natuurlijke bronnen worden gehaald als planten en dieren. Deze stoffen kunnen dus van plantaardige of dierlijke oorsprong zijn. Synthetische vitamines daarentegen zijn gemaakt in het laboratorium. In dit laboratorium wordt de samenstelling van een bepaalde vitamine nagebootst en volledig geproduceerd in een laboratorium of fabriek. De werking van een vitamine wordt als het ware nagebootst om deze zonder tussenkomst van natuur te kunnen produceren. Waarom ze dit doen? Daar zijn over het algemeen twee redenen voor. Ten eerste worden sommige natuurlijke vitamines niet altijd goed opgenomen door het menselijk lichaam waardoor er als het ware een verbeterde variant wordt nagebootst. Deze wordt dan zo gemaakt dat deze beter wordt opgenomen door het menselijk lichaam. Ten tweede worden vitaminen soms synthetisch gemaakt omdat het grofweg goedkoper is om deze in massa te produceren. Deze zie je vaak voor een lage prijs in de schappen of online staan. Toch zitten er vaak maar een aantal euro´s verschil in wat vrij weinig is als je er vanuit gaat dat je met de meeste verpakkingen al gauw twee maanden kunt doen.

Wat is beter? Natuurlijk of synthetisch?

Wij raden meestal aan zoveel mogelijk natuurlijke vitamines te kopen en te slikken met zo min mogelijk onnodige toevoegingen. De prijs tussen natuurlijke vitamines en synthetische vitamines scheelt vaak erg weinig en natuurlijke vitamines zijn meer dan betaalbaar. Op deze regel is uiteraard ook een uitzondering. Niet alle natuurlijke vitamines worden goed opgenomen door het lichaam, vandaar dat sommige vitamines beter synthetisch kunnen worden ingenomen. Ondanks de betere opname raden wij toch aan zo veel mogelijk natuurlijke vitamines te nemen, desnoods in een hogere dosering. 

Waar kan ik het beste mijn vitamines kopen?

Het is aan te raden om vitamines te kopen bij een winkel of webshop die hier verstand van heeft en je bij eventuele vragen goed op weg kan helpen. Er zijn verschillende webshops en winkels die het assortiment al hebben aangepast op de meest verantwoorde en verstandige keuze. Dit betekent dat zij alleen vitamines en mineralen verkopen die de meest verstandige keuze zijn. Ben je op zoek naar de juiste vitamines? Kijk dan bovenin in ons assortiment  en wij leveren de vitamines en mineralen gratis door je brievenbus. Heb je vragen over vitamines, twijfel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice via de chatmodus rechtsonder. We helpen je graag verder met je keuze. 

Niet goed geld terug
Veilig betalen
Klantenservice van 10 tot 10
You have successfully subscribed!